Міністр оборони Естонії Ханно Певкур. Джерело: "Армія Inform"

Путін не переконав: Естонія продовжить будувати лінію оборони на кордоні з Росією

Попри те, що російський диктатор Володимир Путін заявив в інтерв’ю Такеру Карлсону про відсутність намірів нападати на країни НАТО, Естонія вирішила продовжити будувати лінію оборони на кордоні з Росією.

Таку інформацію оприлюднило видання Tagesschau.

Як відомо, в інтерв’ю Такеру Карлсону російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія нібито не має намірів нападати на країни НАТО.

Однак міністр оборони Естонії Ханно Певкур заявив, що країна не змінюватиме оборонних намірів через нібито "мирні" заяви Путіна.

"Ми не змінюватимемо наші плани тільки тому, що Путін дав інтерв'ю одному журналісту. Невже ви вірите Володимиру Путіну після того, що він казав і як поводився всі ці роки?" — сказав Певкур.

Він нагадав, що за декілька днів до повномасштабного вторгнення в Україну Росія теж категорично заперечувала можливість нападу.

"Ми просто підвищуємо нашу готовність. І це мають робити всі. Не лише тут, в Естонії, а й у всіх інших країнах", — наголосив естонський міністр.

Нагадаємо, нещодавно в Естонії пройшли щорічні військові навчання Talvelaager, в яких брали участь Сили оборони країни та союзники. У них взяли участь близько 1 100 військовослужбовців з Франції, Великої Британії та США. Під час тренувань військові використали британські системи моделювання, що допомогло зробити навчання максимально реалістичними. Завдання, пов’язані з умовами воєнного часу, відпрацьовувалися в екстремальних зимових умовах, що випробовувало союзників, які звикли до м’якшого клімату.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.02.2024 18:17