Фото: ERR

У Естонії пройшли щорічні військові навчання з ведення бойових дій взимку

В Естонії пройшли щорічні військові навчання Talvelaager, в яких брали участь Сили оборони країни і союзники.

Про це повідомляє ERR.

Навчання пройшли на полігоні на полігоні сил оборони Естонії поблизу міста Тапа. У них взяли участь близько 1100 військовослужбовців з Франції, Великої Британії та США.

У виданні зазначили, що у ході тренувань військові використовували британські системи моделювання, що допомогло зробити навчання максимально реалістичними. Завдання, пов’язані з умовами воєнного часу, відпрацьовувалися в екстремальних зимових умовах, що випробовувало союзників, які звикли до м’якшого клімату.

"Погода впливає як на обладнання, так і людей — наші транспортні засоби насилу заводяться. Акумулятори довго не тримають, також погода психологічно сильно впливає на наших людей. Тобто ще до того, як ми починаємо бойові дії, ми повинні забезпечити працездатність у цих погодних умовах", — сказав командир бойової групи союзників Джеймс Ферн.

Нагадаємо, 17 грудня Молдова провела військові навчання в Навчальному центрі Бульбоака. Він розташований неподалік кордону з Придністров'ям.

Відомо, що навесні 2024 року НАТО має намір провести військові навчання Steadfast Defender. Їхня мета — відпрацювати відбиття можливої російської агресії проти одного зі своїх членів. До навчань, які проходитимуть у Німеччині, Польщі та країнах Балтії, залучать до 700 повітряних бойових місій, понад 50 кораблів і близько 41 тисячі військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.02.2024 11:56