Фото: Генштаб ЗСУ

Велика Британія під час військових навчань надала ЗСУ понад 2,2 мільйона одиниць спорядження

Велика Британія із червня 2022 року видала Збройним силам України понад 2,2 мільйона одиниць спорядження. Зокрема, військовослужбовці отримали форму, взуття, засоби захисту та різні корисні речі.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Понад 34 000 солдатів отримали комплекти в чорній сумці, що містить 65-70 предметів, включно з черевиками, шоломом та бронежилетом", — йдеться у повідомленні.

Так, українські військові, який прибувають до Великої Британії для навчання в операції Interflex, учасники курсів лідерства та інструкторських курсів одразу після прибуття в аеропорт прямують в логістичний центр. Там вони отримують всі необхідні для служби речі на суму близько 3000 доларів.

"Це форма, взуття, засоби захисту, аптечка, мультитул, сумка та рюкзак і багато корисних "дрібничок", які знадобляться як під час тренувань, так і на передовій під час повернення в Україну", — інформують в Генштабі.

Кожному солдатові видають:

  • засоби індивідуального захисту, включно із шоломом та бронежилетом;
  • засоби захисту очей, навушники, засоби захисту тазу;
  • польову форму та черевики;
  • одяг для холодної та мокрої погоди;
  • додаткове обладнання, необхідне для польових умов, включно з пончо, спальним мішком та шанцевий інструмент.

Після завершення навчання та перед поверненням до Великої Британії українські військові отримують додаткові речі високої вартості, включно з укомплектованою аптечкою. Також їм надають норвезькі зимові білі комбінезони.

Варто зазначити, що наприкінці грудня перша група українських пілотів пройшла базову підготовку у Королівських військово-повітряних силах Великої Британії та вирушила на навчання щодо керування винищувачами F-16 у Данію.

Нагадаємо, нещодавно британський посол у Києві Мартін Гарріс заявив, що нові дрони для України будуть вироблятися на території Великої Британії. Союзники виділили на цей проект 200 мільйонів фунтів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.01.2024 18:59