Фото: Київська ОВА

Британський посол повідомив, як Україна отримає нові дрони

Нові дрони для України будуть вироблятися також на території Великої Британії. Союзники виділили на цей проект 200 мільйонів фунтів.

Таку заяву зробив британський посол у Києві Мартін Гарріс, пише "Європейська правда".

"Дрони мають виготовлятися у співпраці ВПК наших двох країн. Це перевага України зараз - дуже великий досвід використання дронів. Тому є велика зацікавленість і з боку Великої Британії, і з боку інших країн — як ми можемо співпрацювати з вами у виробництві дронів — і тут, в Україні, і у наших країнах", — сказав посол.

Гарріс також підтвердив той факт, що дрони вироблятимуть в Україні та у Великій Британії. Проте Гарріс не уточнив, про яку кількість дронів йдеться. За словами британського дипломата, процес виробництва БпЛА тільки починається, і до того ж є різні класи дронів.

"Але я думаю, що це буде один із найперспективніших елементів нашої співпраці в царині ВПК", — додав Гарріс.

Нагадаємо, що 12 грудня міністр оборони України Рустем Умєров і його колега з Латвії Андріс Спрудс обговорили створення коаліції дронів. Вони зустрілися вперше, й одразу переговори виявилися плідними.

Андріс Спрудс зі свого боку підтвердив, що Латвія готова продовжувати та поглиблювати співпрацю, шукати нових партнерів. Тому, за його словами, коаліція дронів, технології для розвитку дронів, є важливими, аби просунутися у порятунку життів військових та наближенні перемоги України в цілому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.01.2024 19:22