Фото: mediacenter.org.ua

Можливості ЗСУ серйозно посиляться вже після перших поставок F-16, — Ігнат

Можливості Збройних сил України значно посиляться вже після перших поставок сучасних винищувачів F-16. Проте для переваги в небі потрібно буде й надалі нарощувати бойову авіаційну міць.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"F-16, безумовно, допоможуть Україні в плані перехоплення крилатих ракет і дронів. Безумовно, зможуть до певної міри відігнати російську авіацію подалі і допомогти нашим наземним військам просунутися в тому чи іншому напрямку. Також контроль повітряного простору над морем, забезпечення свободи судноплавства. Це важливе питання. Це і наш "зерновий коридор" тощо", — зауважив Ігнат.

Водночас посадовець наголосив, що Україна після отримання перших F-16 не зможе швидко взяти під свій контроль повітряний простір, адже у держави-агресорки є потужні засоби ППО в Криму та на інших тимчасово окупованих територіях. Крім того, у ворога потужна авіація. 

"Ми серйозно посилимося першими літаками F-16 і будемо нарощувати свою бойову авіаційну міць  це і ППО, і засоби радіоелектронної боротьби  щоб досягти повного контролю над власним повітряним простором. І тоді вже наземні операції можна буде проводити більш впевнено і більш ефективно", — наголосив Ігнат.

Нагадаємо, 29 січня Люксембург долучився до коаліції F-16 для України. Ця країна й надалі надаватиме Києву всебічну допомогу.

Варто зазначити, що помічниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Селести Волландер раніше заявляла, що цього року Україна отримає перші винищувачі F-16, відповідну інфраструктуру до них і запасні частини. Робота авіаційної коаліції триває за планом.

Також міністр оборони Канади Білл Блер під час 18 засідання Контактної групи з питань оборони України 23 січня оголосив, що канадські інструктори долучаться до навчання українських льотчиків на винищувачах F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.01.2024 10:37