Фото: klava-coca.com

Естонія заборонила в'їзд відомій російській співачці через підтримку війни

Естонія заборонила в'їзд на територію країни російській співачці Клавдії Високовій, яка виступає під псевдонімом Клава Кока. Головна причина — підтримка війни Росії проти України.

Про це повідомило видання limon. Співачці заборонили в'їзд до Естонії до 18 травня 2027 року. 

"Ми повторюємо те, що говорили раніше: організатори концертів не повинні запрошувати до Естонії артистів, які виступають із прокремлівськими тезами, оскільки їм заборонено тут виступати. Російські та білоруські діячі культури, які бажають виступити в Естонії, на сьогодні не можуть отримати естонську візу", — заявив речник Міністерства внутрішніх справ Естонії Вейко Песур.

Естонський посадовець також зазначив, що виступ Клави Коки, який мав відбутися 29 березня у Таллінні, є "недоречним" через те, що вона не засудила російську агресію в Україні й перебуває на службі у російської пропаганди. Відтак, концерт скасовано.

Нагадаємо, українському артисту, який є автором Вєрки Сердючки, влада Об'єднаних Арабських Еміратів заборонила в'їзд до країни. Сам Данилко зазначив, що донедавна він навіть не знав про те, що перебуває у "чорному списку" в Еміратах. Проте, на думку артиста, у цьому питанні не обійшлося без впливу Кремля.

Раніше українська співачка Ані Лорак, родом із Буковини, яка тривалий час живе і працює в Росії, обурилась, що в ЗМІ регулярно зʼявляється інформація про військову допомогу Збройним силам України, яку вона нібито надає. Вона заявила, що допомагає біженцям, але військову допомогу не надає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 09.02.2024 03:03