Фото: Facebook Ані Лорак

Запроданка Ані Лорак виправдалася за інформацію про допомогу ЗСУ: кого підтримує співачка

Українська співачка Ані Лорак, родом із Буковини, яка тривалий час живе і працює в Росії, обурилась, що в ЗМІ регулярно зʼявляється інформація про військову допомогу Збройним силам України, яку вона нібито надає. Вона заявила, що допомагає біженцям, але військову допомогу не надає.

Про це вона написала в Instagram.

Відомо, що уродженка України Ані Лорак, яка з 2014 року будує карʼєру в Росії та змовчує війну, періодично згадується в постах та каналах блогерів у контексті фінансової допомоги українським військовим. Такі повідомлення обурюють росіян, які скасовують її концерти та вимагають у прокуратури перевірити артистку.

У зв'язку з цим, проросійська співачка вирішила вчергове звернутись до громадян Росії, адже нажахана "кількістю брехливої інформації про себе".

"За покликом серця я допомагаю дітям-сиротам, бо сама пройшла через школу-інтернат, допомагаю сім'ям, біженцям з України. Це адресна допомога людям, які втратили дах над головою", — заявила вона.

Фото: Instagram Ані Лорак

Лорак запевнила, що не допомагає ЗСУ. Вона засудила ЗМІ та подякувала шанувальникам за підтримку.

"Я ніколи нікому не надавала і не збираюся надавати жодної військової допомоги, оскільки це суперечить усьому тому, у що я вірю. Я співачка, а не політик. І я щиро вірю, що лише любов та музика здатні об'єднати нас у мирі", — наголосила співачка.

Варто зазначити, що наприкінці серпня російський правозахисник Віталій Бородін написав заяву до генпрокуратури із проханням перевірити, чи підтримує співачка Ані Лорак українських військових.

До того ж українська співачка після анексії Криму та початку війни Росії проти України у 2014 році не лише не припинила гастрольну діяльність у країні-агресорці, а активно розвивала карʼєру в Москві. В інтервʼю російській блогерці вона заявила, що "стала заручницею політичної ситуації в Україні". Однак, за словами артистки, вона "не підтримує ніяких форм насилля", адже вона "музикантка, а не політикиня".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський ввів санкції щодо артистів, які підтримали політику російського диктатора Володимира Путіна. Обмеження будуть діяти протягом п'яти або десяти років. Серед списку опинилася й Ані Лорак разом із Регіною Тодоренко, Таїсією Повалій, Анною Седоковою, Сніжаною Єгоровою та Оксаною Марченко.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.09.2023 14:52