Фахівці розповіли, в яких областях енергосистема найбільше постраждала через атаки росіян

01 СІЧНЯ 2023 11:42

Росія щодня намагаться атакувати українську енергосистему. Найбільше у різні періоди постраждали Київ, Одеса, Дніпро, а також Дніпропетровська, Миколаївська, Херсонська та Харківська області.

Про це розповів голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький під час інформаційного телемарафону, передає TrueUA.

Кудрицький розповів, що це залежить від часу, оскільки після різних масованих атак різні регіони опиняються в більш скрутному становищі, ніж інші.

"Ми пам’ятаємо, які у нас були проблеми після обстрілу дронами-камікадзе Одеси. Ми пам’ятаємо, що у нас після одного з масованих ракетних обстрілів були проблеми в Дніпрі й Дніпропетровській області. Нещодавно були проблеми в Києві. Зараз у нас є значні пошкодження в західному регіоні, на Півдні нашої країни. Зокрема, в Миколаївській, в Херсонській і в Харківській області теж. Це якраз ті області, які найбільше постраждали від масованих атак", – сказав Кудрицький.

Він запевнив, що в компанії працюють над тим, щоб повністю відновити можливість подати електроенергію всім споживачам. Також в компанії будуть паралельно працювати над тим, щоб якомога більше генеруючих потужностей повернулося в систему, щоб загальний дефіцит електроенергії був мінімізований.

Нові російські атаки

Росія 31 грудня випустила по Україні 20 ракет, українським силам ППО вдалося збити 12 повітряних цілей.

Також російські загарбники у ніч на 1 січня обстріляли Україну дронами. Лише у районі Києва було виявлено 32 повітряні цілі, усі було знищено.

Нагадаємо, раніше в ISW пояснили, чому Росія частіше обстрілює Україну дронами. Президент Володимир Зеленський 19 грудня заявив, що Росія отримала від Ірану ще одну партію Shahed у кількості 250 одиниць.

Суспільство, 01.01.2023 11:42