Фото: globaltimes.cn

Філіппіни спільно з Австралією розпочали морське патрулювання: чим це обумовлено

Філіппіни спільно з Австралією у суботу, 25 листопада, розпочали перше спільне патрулювання в Південно-Китайському морі. Воно відбувається на тлі посилення напруженості у відносинах з Китаєм через спірні води.

Про це повідомляє Bloomberg.

Країни розпочали навчання через кілька днів після того, як Філіппіни домовились про подібні заходи зі США у Південнокитайському морі. Китай претендує на майже усю його акваторію, включно з тими районами, які Філіппіни вважають частиною своєї економічної зони. 

"Ми прагнемо посилити двосторонню оперативну сумісність у сфері морської безпеки і обізнаності", — заявив президент Філіппін Фердинанд Маркос-молодший. 

Патрулювання триватиме до понеділка, 27 листопада. Воно проводитиметься в межах економічної зони Філіппін. 

"Австралія та Філіппіни твердо віддані мирному, безпечному та процвітаючому регіону, де поважають суверенітет, а також узгоджені правила та норми", — зазначив міністр оборони Австралії Річард Марлз.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки та Китай домовилися відновити переговори щодо контролю над ядерною зброєю вперше з часів президентства Барака Обами. Адміністрація американського президента хоче обговорити наростаючий арсенал Китаю. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 25.11.2023 19:56