В Австралії ідентифікували схожий на уламки космічної ракети об'єкт

В середині липня на узбережжі Західної Австралії, поблизу міста Джуріен-Бей, місцеві мешканці знайшли невідомий об’єкт, що нагадував уламок космічного корабля. Уламки вже ідентифікували.

Як пише Sky News із посиланням на Космічне агентство Австралії, це фрагмент відпрацьованого третього ступеня ракети-носія Polar Satellite Launch Vehicle. З перших днів знахідка викликала низку різних теорій, зокрема, що це "космічне сміття".

Австралійські фахівці під час дослідження зазначили, що об’єкт, ймовірно, був уламком відпрацьованого третього ступеня ракети-носія Polar Satellite Launch Vehicle. Вона належить індійській організації космічних досліджень. Третій ступінь корабля відкидається на висоті 423 км. Каністра золотистого кольору довжиною близько 2,5 метра й шириною 2,5 метра, яку виявили на узбережжі, зараз зберігається на складі.

Офіційні особи Індії та Австралії працюють разом, щоб "надати подальше підтвердження для визначення наступних кроків, включно з розглядом зобов’язань за космічними договорами ООН".

Місцевий житель Гарт Гріффітс заявив, що сусід сповістив його про дивну знахідку два тижні тому. На ній були раки та інші морські мешканці.

Нагадаємо, нещодавно на Сонці стався потужний спалах. Він потрапив у верхню атмосферу Землі й призвів до сильного відключення радіозв'язку на заході Сполучених Штатів Америки та в Тихому океані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.08.2023 04:28