Фото ілюстративне. Джерело: Рixabay

На узбережжя Австралії винесло уламок ракети: у мережі показали фото

На австралійське узбережжя винесло великий уламок космічного сміття. Зокрема, йдеться про частину "іноземної космічної ракети-носія", яку помітили поблизу затоки Джурієн-Бей, що у штаті Західна Австралія.

Про це повідомляє Австралійське космічне агентство. Там поки намагаються з'ясувати, кому належить об'єкт.

У мережі опублікували фото частини "іноземної космічної ракети-носія". Користувачі поширюють припущення, що об'єкт може бути третім ступенем ракети LVM3, яка запустила індійський місяцехід "Чандраян-3", зважаючи на те, що запуск було видно з Австралії. Але на цьому об'єкті, схоже, дуже багато водоростей та інших морських мешканців, які подорожують "автостопом", що характерно для приблизно триденного перебування в морі. 

космічне сміття на узбережжі Австралії

Фото: Australian Space Agency

Інші чутки стверджують, що уламок може бути третім ступенем іншої індійської ракети — полярної ракети-носія (PSLV). Але досвідчений космічний слідопит скептично поставився до цієї ідеї.

Нагадаємо, нещодавно на Сонці стався потужний спалах. Він потрапив у верхню атмосферу Землі й призвів до сильного відключення радіозв'язку на заході Сполучених Штатів Америки та в Тихому океані.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.07.2023 04:11