Фото: vsn.in.ua

США та Китай планують обговорити питання контролю за ядерним озброєнням, — WSJ

Сполучені Штати Америки та Китай домовилися відновити переговори щодо контролю над ядерною зброєю вперше з часів президентства Барака Обами. Адміністрація американського президента хоче обговорити наростаючий арсенал Китаю. 

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

За даними джерел у Білому домі, переговори відбудуться вже наступного тижня. Повідомляється, що дискусії будуть спрямовані на те, щоб уникнути небезпечних тристоронніх перегонів озброєнь між Сполученими Штатами, Китаєм і Росією, але не є початком офіційних переговорів про обмеження ядерної зброї.

Джерела сходяться на думці, що серія двосторонніх дипломатичних контактів в останні місяці, в основному з ініціативи США, була спрямована на реанімацію відносин між Пекіном і Вашингтоном, що швидко погіршуються.

Нагадаємо, раніше Сі Цзіньпін заявив, що Китайська Народна Республіка готова співпрацювати зі Сполученими Штатами Америки. Обидві країни долають свої розбіжності й працюють разом, щоб "відповісти на глобальні виклики".

Водночас Зустріч президента США Джо Байдена та лідера КНР Сі Цзіньпіна відбудеться вже у листопаді цього року. Китай та Сполучені Штати Америки досягли принципової домовленості про зустріч своїх лідерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 02.11.2023 08:37