Фото: yvu.com.ua

Китай видалив Ізраїль із онлайн-сервісів мапи світу, — ЗМІ

Назва Ізраїлю зникла з доступних у Китаї онлайн-мап світу. Такі зміни зауважили китайські користувачі інтернет-мережі.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Зазначається, що Ізраїль більше не позначається на картах китайської пошукової системи Baidu та на онлайн-картах Amap компанії Alibaba. 

За даними видання, міжнародно визнані кордони країни залишилися недоторканими, відсутня лише назва. Водночас найменування інших держав, включно з такими невеликими як Люксембург чи Монако, як і раніше вказуються.

"Ця двозначність відповідає розпливчастій дипломатії Пекіна в регіоні та контрастує з його увагою до карт в цілому", — пише WSJ.

Варто додати, що уряд Китаю протягом багатьох років стягує штрафи за "неправильні" карти, які з'являються у китайському інтернеті, наприклад, на сайтах готелів. Така політика пов'язана з численними територіальними претензіями Пекіна, зокрема в Південно-Китайському морі, яке влада вимагає позначати пунктирною лінією як внутрішні води країни.

Нагадаємо, посол Китаю в Організації Об'єднаних Націй Чжан Цзюнь закликав Ізраїль та Сектор Гази негайно припинити бойові дії. З відповідною заявою дипломат виступив на черговому засіданні Ради безпеки, присвяченій ескалації на Близькому Сході.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.11.2023 18:34