Французи випробували літаючий чотириколісний мотоцикл

18 БЕРЕЗНЯ 2019 16:14

Французька компанія Lazareth Auto-Moto провела серію льотних випробувань перспективного літаючого чотириколісного мотоцикла LMV 496.

Коротке відео про мотоцикл з кадрами льотних випробувань опубліковано на каналі компанії в YouTube, а деякі технічні подробиці про апарат призводить New Atlas.

Вважається, що літаючі автомобілі або мотоцикли дозволять розширити можливості людей по переміщенню, а також знизять кількість заторів в населених пунктах.

Переважно розробники займаються створенням літаючих автомобілів, які могли б виконувати польоти і їздити по дорогах загального користування.

Технічно розробка літаючого автомобіля відносно проста. Корпус цього виду транспорту дозволяє розмістити всередині додаткові системи, необхідні для забезпечення польоту та складання крила, а також обладнання, що забезпечує повітряну навігацію.

Літальні апарати, зовні схожі на мотоцикли, також розробляються декількома компаніями в світі. Однак в цьому випадку мова йде про Ховербайк, саме літальних апаратах, не пристосованих для їзди по дорогах. У них для створення підйомної і рушійною сил застосовуються або електромотори з повітряними гвинтами, або невеликі реактивні двигуни.

Літаючий мотоцикл LMV 496 виконаний чотириколісним. Замість втулки кожного колеса розробники розмістили невеликі турбореактивні двигуни JetCat. Базовий проект має на увазі використання чотирьох двигунів, однак дві додаткових силових установки можуть бути змонтувати по центру для забезпечення додаткової підйомної сили.

Самі колеса, по всій видимості, виконані мотор-колесами. Технічні подробиці про те, як саме мотоцикл може пересуватися по дорогах, не розкриваються. Кожне з коліс LMV 496 оснащене власним гідроприводом.

Передбачається, що після зупинки перед зльотом мотоцикл встає на висунуту опору, після чого колеса спершу розходяться в сторони, а потім повертаються горизонтально землі. Після цього вже запускаються двигуни. Маса мотоцикла складає 140 кілограмів. Його чотири турбореактивні двигуни здатні забезпечувати сукупну тягу до 240 кілограмів-сили (2,4 кілоньютонах).

Мотоцикл LMV 496 пройшов серію льотних випробувань в дистанційно керованому і пілотованому режимах. У всіх випадках апарат був пристебнутий до платформи витяжними тросами. Перевірки проходили в режимі висіння, максимальна висота якого до теперішнього часу склала поки один метр.

Як очікується, Lazareth Auto-Moto почне приймати попередні замовлення на новий літаючий мотоцикл в жовтні 2019 року. Придбати новий апарат можна буде за 496 тисяч євро.

На початку березня поточного року американська компанія JetPack Aviation оголосила про початок розробки реактивного Ховербайк Speeder, яким, як стверджується, буде управляти не складніше, ніж звичайним мотоциклом. Всього планується розробити чотири версії Ховербайк: для активного відпочинку, ультра-легкі, військові і вантажні.

Технології, 18.03.2019 16:14