Французи залучать граків до збору сміття в парку

12 СЕРПНЯ 2018 08:47

Французький історичний тематичний парк Пюї дю Фу почне використовувати граків для збору недопалків та іншого сміття на своїй території. Про це повідомляє агентство AFP з посиланням на слова президента парку.

Птахи з роду воронів виділяються на тлі більшості інших птахів своєю кмітливістю і нерідко саме їм присвячуються різні дослідження інтелекту у птахів. Ворони, наприклад, вміють планувати справи на завтра, можуть відтворити інструменти по пам'яті, та й взагалі не поступаються за інтелектом людиноподібним мавпам. Граки стають об'єктом наукових досліджень рідше, але теж відрізняються кмітливістю - їх навички зі створення та доопрацювання інструментів, наприклад, навіть порівнювали з навичками шимпанзе.

Адміністрація парку історичних атракціонів Пюї дю Фу, який розташований на заході Франції в Вандеї, оголосила, що починаючи з наступного тижня в парку почнуть працювати шість граків, які будуть збирати недопалки та інше сміття. Як зазначив президент парку, птиці збиратимуть дрібне сміття в спеціальні контейнери і отримувати їжу в якості нагороди. При цьому він додав, що мета проекту не тільки безпосередньо в збірці сміття, а й в тому, щоб показати відвідувачам, що «природа сама може нас навчити дбайливого ставлення до навколишнього середовища».

Суспільство, 12.08.2018 08:47