Гаага: Праляк помер від отрути в суді!

30 ЛИСТОПАДА 2017 10:52

Прийнявший отруту на засіданні Міжнародного трибуналу по колишній Югославії в Гаазі хорватський генерал Слободан Праляк помер в лікарні.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

Раніше Праляк, вислухавши вирок на оголошенні апеляційного вердикту, виголосив кілька слів на хорватській мові, після чого випив з флакона якусь рідину і відразу сказав своїм адвокатам, що в ньому була отрута. Голова суду викликав в зал лікарів, а в засіданні настала пауза.   

Як повідомляється, колишній генерал виголосив: «Слободан Праляк - не військовий злочинець. Я відчуваю огиду від цього процесу і зневажаю ваш вердикт».  

Раніше суд підтвердив вердикт 2013 року в відношенні трьох підсудних з керівництва об'єднання Герцег-Босна, залишивши покарання 25 років колишньому главі держави Ядранко Прлічу, 20 років міністру оборони Бруно Стойічу і генералу Слободану Праляку.  

Також, чекають вердикту - генерал Мілівой Петкович, командувач військовою поліцією Валентин Чорич і глава офісу з обміну військовополоненими Бероіслав Пушич.  

У 2013 році всі вони були визнані винними в злочинах проти людяності, скоєних під час війни в Боснії і Герцеговині в 90-х роках.  

Прліч і його соратники звинувачуються в переслідуваннях, вбивствах і депортації мусульман, а також руйнуванні Старого Моста в Мостарі, побудованого за часів Османської імперії.

 

Світ, 30.11.2017 10:52