Генпрокуратура України може почати процедуру екстрадиції Януковича

28 БЕРЕЗНЯ 2021 09:26

Генпрокуратура України може ініціювати процедуру екстрадиції, тобто затримання  колишнього президента Віктора Януковича за межами України за допомогою міжнародної співпраці. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора, інформує TrueUA. 

Суд залишив в силі заочний арешт колишньому Президенту у справі про захоплення державної влади. У кримінальному провадженні розслідуються обставини вчинення у вересні – жовтні 2010 року  дій, спрямованих на незаконне збільшення обсягу своїх владних повноважень як Президента України.

Про це офіс генпрокурора оголосив після того, як Київський апеляційний суд відмовився задовольнити скаргу на заочний арешт екс-глави держави. Як сказано в повідомленні, тепер сторона звинувачення має право не тільки вимагати видачі Януковича, а й запросити дозвіл суду на спеціальне заочне розслідування.

На Україні Віктора Януковича звинувачують за статтею про дії з метою повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, йому може загрожувати до десяти років позбавлення волі. За версією слідства, він незаконно розширив свої президентські повноваження в ході конституційної реформи 2010 р.

Раніше колишнього президента заочно засудили у справі про держзраді і пособництві російської агресії, а також анексії Криму. Районний суд Києва призначив йому покарання у вигляді 13 років в'язниці.

Діана Дринь

Політика, 28.03.2021 09:26