Фото: Генштаб ЗСУ

Генштаб назвав пріоритетні напрямки фронту для окупантів: скільки зіткнень відбулося з початку доби

Ситуація на лінії фронту залишається досить напруженою. Українські захисники продовжують активно протидіяти рашистам, завдаючи їм втрат у живій силі та техніці. Загалом від початку доби уже відбулося 80 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація — на Покровському напрямку, також противник сьогодні активний на Лиманському відтинку.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили 13 спроб потіснити ЗСУ із займаних позицій у районах населених пунктів, Новоторецьке, Суха Балка, Миколаївка, Селідове та Михайлівка. Сили оборони стримують натиск та відбили сім атак противника, шість боєзіткнень ще триває. 

На Лиманському напрямку загарбницька армія здійснила 14 атак біля Греківки, Макіївки, Невського, Новосадового, Діброви, Серебрянки, Григорівки та у Серебрянському лісництві. Десять боєзіткнень на цей час завершилися, ще чотири — тривають.

На Харківському напрямку російські окупанти сім раз безуспішно атакували оборонні рубежі українських підрозділів поблизу Бургуватки, Стариці та Вовчанську, два боєзіткнення тривають дотепер.

На Куп’янському напрямку українські військові відбили п’ять ворожих атак неподалік Синьківки, Новоосинового, Глушківки та Вишневого. Два боєзіткнення тривають поблизу Кругляківки.

На Сіверському напрямку в районах населених пунктів Верхньокам’янське та Білогорівки ворог проводив дві наступальні дії, які українські захисники успішно відбили. Також ворог завдав авіаційного удару в районі Сіверська застосувавши шість авіабомб.

На Краматорському напрямку загарбники, за підтримки авіації, здійснили два штурми позицій ЗСУ поблизу Часового Яру. Один бій завершено, ще один — триває.

На Торецькому напрямку відбулося десять ворожих атак в районах Торецьку, Залізного, Неліпівки, Щербинівки. Ворог завдав авіаційного удару по Костянтинівці, застосувавши три авіабомби.

На Курахівському напрямку окупанти провели вісім безуспішних атак поблизу Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки. Також росіяни завдали авіаційного удару в районі Шевченко, застосувавши чотири КАБи.

На Времівському напрямку підрозділи ЗСУ відбили шість штурмів росіян неподалік Вугледара, Богоявленки та Золотої Ниви. Окупанти здійснили авіаційні удари по районах населених пунктів Новодонецьке, Тамарівка, Новодарівка та Богоявленка, всього було скинуто 21 авіабомбу.

На Оріхівському напрямку противник здійснив одну безуспішну атаку на позиції українських захисників. Водночас ворог завдав авіаційних ударів по населених пунктах. Всього було застосовано 10 НАРів та сім авіабомб в районах Мала Токмачка, П’ятихатки та Веселянка.

На Гуляйпільському та Придніпровському напрямках на даний час атакувальних дій ворога не зафіксовано.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 30 вересня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 653 060 (+1 250);
  • танків — 8 874 (+5);
  • бойових броньованих машин — 17 503 (+27);
  • артилерійських систем — 18 822 (+27);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 204 (+0);
  • засобів протиповітряної оборони — 963 (+1);
  • літаків — 369 (+0);
  • гелікоптерів — 328 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 16 224 (+38);
  • крилатих ракет — 2 610 (+0);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 25 548 (+53);
  • спеціальної техніки — 3 313 (+16).

Нагадаємо, 30 вересня речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев заявив, що у Вовчанську Харківської області залишається напружена ситуація. Українські сили звільнили Агрегатний завод, однак російські окупанти постійно атакують об'єкт, намагаючись повернути його під свій контроль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2024 17:35