Фото ілюстративне. Джерело: "Слово і діло"

Іміджевий удар по окупантах: у ЗСУ розповіли, що відбувається навколо Агрегатного заводу у Вовчанську

У Вовчанську Харківської області залишається напружена ситуація. Українські сили звільнили Агрегатний завод, однак російські окупанти постійно атакують об'єкт, намагаючись повернути його під свій контроль.

Про це заявив речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

За його словами, завод є головною метою загарбників, тож російські війська використовують усі доступні засоби озброєння, зокрема, важкі вогнеметні системи та керовані авіабомби.

"Ворог якоїсь тактичної чи стратегічної мети не має. Але разом із цим це для нього дуже потужний іміджевий удар. Втрату об'єкта вони сприйняли боляче", — заявив речник оперативно-тактичного угруповання "Харків".

Він зазначив, що тактичних або стратегічних переваг від захоплення заводу противник не отримує, однак втрата об'єкта стала для нього сильним іміджевим ударом.

"Ворог застосовує і важку вогнеметну систему, і скидає КАБи. Тобто діє за стандартною для себе практикою, коли те, що йому не дісталося, він нищить", — підсумував Віталій Саранцев.

Нагадаємо, офіцер спецпідрозділу "Тимура" Головного управління розвідки Міноборони України з позивним "Вікінг" розповідав, що операція зі звільнення Вовчанського агрегатного заводу на Харківщині тривала понад тиждень. У підсумку вона завершилась успіхом зі взяттям у полон десятків окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2024 14:57