Штурм Вовчанського агрегатного заводу. Скріншот із відео

Вовчанський агрегатний завод звільнено від окупантів, — ГУР показало відео

У результаті надзвичайно складної та успішної операції підрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу та знищили окупантів в усіх будівлях підприємства.

Про це повідомила прес-служба ГУР. Там зазначили, що у вівторок, 24 вересня, о 14:40 командир спецпідрозділу ГУР Тимур доповів начальнику Головного управління розвідки України Кирилу Буданову про успішне завершення операції.

"Операцію здійснили спеціальні групи ГУР: "Стугна", "Парагон", РДК, "Юнгер", БДК, "Терор", — уточнили розвідники.

Бійці ГУР здійснювали системну зачистку будівель заводу, постійно вступаючи в контактні бої з противником в умовах щільної забудови. В окремих випадках українські спецпризначенці вступали з ворогом у рукопашний бій.

"Росіяни перетворили агрегатний завод у свою пропагандистську "фортецю", залучаючи до оборони найбільш мотивовані та професійні підрозділи, серед яких були навіть бійці 45 бригади СпП повітряно-десантних військ. Окрім того, проти українських розвідників безперервно застосовувалися значна кількість артилерії, ударних дронів-камікадзе, КАБів і важкі вогнеметні системи "Солнцепьок", — йдеться в повідомленні.

Попри шалений опір ворога, бійцям ГУР вдалося знищити противника, взяти полонених і поповнити обмінний фонд. Територію агрегатного заводу передано під контроль ЗСУ після зачистки усіх 30 будівель об'єкта.

Нагадаємо, що 16 вересня у Вовчанську Харківської області, де декілька місяців поспіль тривають бої, російські окупанти вдарили з реактивних систем залпового вогню по районах, які прилягають до Агрегатного заводу. Внаслідок удару рашисти завдали втрат власним підрозділам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2024 16:27