Фото: росЗМІ

Рашисти відправляють на штурми Вовчанська підрозділи без бойового досвіду, — ОТУ "Харків"

На Харківщині війська країни-агресорки відправляють на штурми міста Вовчанськ підрозділи, які не мають жодного бойового досвіду і відмовляються йти у бій.

Про це заявив речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев в ефірі телемарафону.

Як розповів військовослужбовець, російські загарбники на цьому напрямку залучали до штурмів четверту добровольчу розвідувально-штурмову бригаду імені Олександра Невського. Проте після значних втрат їм на підкріплення прибули військовослужбовці 128-ї окремої мотострілецької бригади та окупанти з інших підрозділів, які ніколи не брали участі у бойових діях.

"За останніми даними, підрозділи, які залучаються до штурмових дій безпосередньо у Вовчанську, мають доволі низьку підготовку, раніше ці військовослужбовці взагалі не брали участі в жодних бойових діях. Ми так розуміємо, що це новоприбулий особовий склад, піднятий Росією мобілізаційний ресурс", — сказав Саранцев.

До того ж, за його словами впродовж останніх тижнів неодноразово фіксувалися випадки відмов особового складу військ РФ від виконання завдань. Зокрема, окупанти відмовляються йти на штурми на напрямку Глибоке — Липці і на Вовчанському.

"Противник все частіше залучає особовий склад, який морально не готовий виконувати будь-які завдання. Тобто, вони піднімають мобілізаційний ресурс, нашвидкуруч його готують, чи обманом, чи примусом, чи обіцянками про грошові винагороди відправляють на війну. Але люди розуміють, що їх обдурили, та відмовляються надалі йти у бій", — зазначив Саранцев.

Нагадаємо, за даними DeepState, операція Збройних сил України у Курській області Росії триває. Наразі ворог перейшов у контрнаступ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2024 23:58