Генштаб не виключає нового наступу росіян на Київ

27 ЖОВТНЯ 2022 16:08

Росіяни знову можуть вдатися до наступу на Київ з території Білорусі – через Чорнобильську зону або Чернігівську область.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу у Military Media Center, передає TrueUA із посиланням на "Укрінформ".

"Ми не виключаємо, що противник знову може вдатися до наступу на Київ. Насамперед вони відчувають, що не можуть проломити фронт ні на південному, ні на східному напрямку. Одним із варіантів так званого повалення конституційного устрою України є захоплення Києва і ліквідація воєнно-політичного керівництва", – сказав Громов.

Водночас генерал нагадав, що їм не вдасться так швидко просуватися, як у лютому, адже ЗСУ набули бойового досвіду та готові до будь-яких сценаріїв.

"Ми передбачаємо, що противник може вдатися до операції насамперед з республіки Білорусь. Це може бути як напрямок з території Чорнобильської зони, а також з Чернігівської області. Ми готові до цього, але на даний час ми не бачимо загрози, що противник безпосередньо буде атакувати", – наголосив Громов.

Насамперед від РФ наразі варто очікувати більше атак на об'єкти інфраструктури.

Нагадаємо, раніше у ЗСУ заявляли, що загроза наступу з Білорусі може зрости навесні.

Війна, 27.10.2022 16:08