Фото: Freepik

У четвер відбудеться перше в цьому році сонячне затемнення: де його дивитися (онлайн)

У четвер, 20 квітня, відбудеться перше цього року гібридне сонячне затемнення. Це явище є дуже рідкісною астрономічною подією. На жаль, цього разу в Україні затемнення не вдасться побачити на власні очі.

Про це повідомляє Space.com.

Гібридне сонячне затемнення трапляється лише кілька разів на століття. Найближче затемнення почнеться 19 квітня о 21:36 за східним часом, або 20 квітня о 01:36 за Гринвічем.

Цей рідкісний тип затемнення є комбінацією кільцеподібного затемнення та повного сонячного затемнення. Під час нього "вогняне кільце" буде видно на кілька секунд в Індійському та Тихому океанах, повністю в Ексмуті, Західній Австралії (до 1 хвилини), Східному Тиморі (1 хвилина 14 секунд) і Західному Папуа (1 хвилина 9 секунд).

Поспостерігати за сонячним затемнення в Україні можна буде лише через онлайн-трансляцію.

Відзначимо, друге сонячне затемнення 2023 року буде кільцевим сонячним затемненням й відбудеться 14 жовтня. Його буде видно у Північній, Центральній і Південній Америці. 

Нагадаємо, астрономи виявили ще одного космічного супутника Землі. Це астероїд 2023 FW13, який відкрили лише цього року. Він обертається навколо Сонця синхронно із Землею, що робить його "квазімісяцем" нашої планети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 20.04.2023 00:45