Головний сержант 47 бригади Маркус написав рапорт на звільнення: подробиці скандалу

Головний сержант 47 окремої механізованої бригади "Маґура" Валерій Маркус написав рапорт про звільнення. Він просить про переміщення на нижчу посаду. 

Про це він написав на своїй сторінці в соцмережі.

Маркус, як йдеться у рапорті, не згодний з системним приниженням роботи сержантського корпусу, нерозумінням командуванням бригади морального духу бійців та некомпетентністю вищого офіцерського корпусу бригади. Він просить понизити його в посаді та призначити командиром бойової машини, механізованого відділення, механізованого взводу, механізованої роти, механізованого батальйону. Маркус категорично не згоден з рішеннями щодо застосування і розвитку 47 бригади.

"Збудувати військову частину згідно з тими цінностями, які ми декларували на початку її створення, нам не дозволили. Вплинути на ситуацію або виправити більше можливості не маю. Моє перебування на посаді головного сержанта бригади більше не вважаю доцільним. Своїх людей я залишити не можу, тому йду на найнижчу посаду за власним бажанням, щоб бути ближче до них на полі бою", — наголосив Валерій Маркус. Військовий зазначив, що рапорт вже у командира на столі.

Рапорт Валерія Маркуса

Фото: Facebook Валерія Маркуса

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 28 червня зустрівся з головним майстер-сержантом бригади "Маґура" Валерієм Маркусом. Вони обговорили зміни, впровадження яких в українському війську допомогло б поліпшити службу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 11.07.2023 20:50