Фото: Вікіпедія

"Головною метою України є перемога у війні": Європарламент зробив важливе звернення до світової спільноти

Депутати Європарламенту закликали світ надавати Україні всебічну підтримку та військову допомогу для перемоги у війні з Росією. У ЄП наголосили, що Київ може здобути перемогу лише завдяки постійному збільшенню поставок зброї в Україну.

Про це йдеться в резолюції, ухваленій Європейським парламентом 16 лютого.

ЄП наголосив, що мета Києва — перемога війни. Це, зокрема, виведення всіх сил Росії, її прибічників та союзників з міжнародно визнаної території України.

Для досягнення цієї мети євродепутати закликають світ до надання Україні військової допомоги в необхідному обсязі без винятків. Щодо цього питання ЄС вітає практичні дії країн-членів та зусилля високого представника ЄС у координації зазначеної військової допомоги для України.

Водночас депутати Європарламенту спонукають країни ЄС збільшити та прискорити військові поставки Україні. На думку членів ЄП, це має дозволити країні не лише захиститися від російських атак, але й відновити повний контроль над своєю, міжнародно визнаною територією.

"Європейський парламент… підкреслює важливість запровадження тісної координації та єдності між союзниками України з проведення аналізу критично важливих запитів української влади щодо постачання важкого озброєння та розвинутих систем протиповітряного захисту; закликає серйозно зважити можливість поставок в Україну західних бойових літаків, вертольотів та належних ракетних систем, а також суттєво збільшити поставки боєприпасів", — зазначили в резолюції.

Нагадаємо, раніше Європарламент ухвалив резолюцію про визнання Росії державою-спонсором тероризму. Її підтримали 494 парламентарі, 58 були проти, 44 утрималися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.02.2023 17:22