Горбатюк: офшорні фірми можуть відсудити назад «гроші Януковича»

15 СІЧНЯ 2018 13:26

Керівник департаменту спецрозслідування Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що офшорні фірми можуть відсудити назад конфісковані 1,5 млрд долларів президента-втікача Віктора Януковича, повідомляє TrueUA  

«Звичайно, якщо є фірми, які оскаржують, які отримають відмову в цьому і які можуть бути так званими добросовісними набувачами, то вони можуть звертатися в європейські суди і розраховувати, що європейський суд буде до них дослухатися», - зазначив Горбатюк.  

Чиновник також додав, що ГПУ не може почати розслідування фактів, викладених у матеріалі арабської медіакомпанії «Al Jazeera», щодо конфіскації «грошей Януковича», а також витоку інформації, зокрема, засекреченого судового рішення.  

Нагадаємо, що нещодавно арабська медіакомпанія «Al Jazeera» повідомила, що  інвесткомпанія ICU була посередником в операціях купівлі облігацій від імені восьми кіпрських офшорних компаній, на загальну суму 1,5 мільярда доларів, а отже фактично допомогла Януковичу вивезти із країни кошти. Крім того, Валерія Гонтарева обіймала посаду голови ради директорів компанії з червня 2007 року до червня 2014. 

 

Політика, 15.01.2018 13:26