Фото: Офіс президента

"Готуємо максимальні результати": Зеленський озвучив плани України на осінь

На сьогодні на всіх напрямках та рівнях ведеться максимальна підготовка для отримання Україною хороших результатів цієї осені. Зокрема, йдеться як про політичну арену, так і фронт.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення.

За його словами, сьогодні він провів розмову із керівником Служби зовнішньої розвідки Олегом Іващенком. Головна тема - посилення Служби щодо роботи стосовно надзвичайно чутливої інформації, яку здобувають наші розвідники.

"Зараз на всіх напрямках та на всіх рівнях ми готуємо максимальні результати для держави на осінь. Увесь необхідний зміст для "Рамштайну" — військові, Офіс, дипломати — усе, що потрібно від України для партнерів, щоб краще розуміти наявні можливості, — усе це забезпечимо. З іншого боку, працюємо й щодо тих намірів, які має ворог. Ми готуємось протидіяти, і саме так, як буде найбільш корисно для захисту України, для захисту життів наших людей", — наголосив гарант.

Крім того, Зеленський провів перемовини й із головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським. Вони обговорили ситуацію на Донеччині та на всіх інших напрямках, де зараз особливо важко.

"Щотижня попри все наші воїни забезпечують справді відчутне ураження окупанту, і це найголовніше — виснажувати ворога й забезпечувати Україні можливість переконувати партнерів у саме таких кроках, які здатні принципово, стратегічно змінити воєнну ситуацію", — зауважив президент.

Водночас очільник держави вкотре закликав партнерів проявити рішучість і надати Україні дозвіл бити в глиб Росії західною зброєю.

"Дуже потребуємо цієї рішучості від партнерів. Далекобійності. І окремо я хочу подякувати кожному лідеру, усім друзям України за розуміння, що тиску на Росію зараз замало, і саме тому — тільки тому — російське керівництво не сприймає серйозно дипломатію. Сили треба більше", — зауважив президент.

Нагадаємо, 2 жовтня президент України Володимир Зеленський провів низку кадрових перестановок у керівництві Служби зовнішньої розвідки. Зокрема, Олега Луговського звільнено з посади заступника голови та призначено на нову посаду першого заступника голови.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.10.2024 20:42