Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський підписав укази про кадрові ротації у Службі зовнішньої розвідки

У середу, 2 жовтня, президент України Володимир Зеленський провів низку кадрових перестановок у керівництві Служби зовнішньої розвідки. Зокрема, Олега Луговського звільнено з посади заступника голови та призначено на нову посаду першого заступника голови.

Про це свідчать укази Володимира Зеленського, опубліковані на сайті Офісу президента України.

Також президент звільнив Олега Сінайка з посади заступника голови Служби зовнішньої розвідки. Його місце зайняв Геннадій Богач, якого призначено на аналогічну посаду.

Про причини цих кадрових змін в указах не уточнюється.

Служба зовнішньої розвідки України — це спеціальний державний орган, який займається збором, аналізом і оцінкою інформації з-за кордону, необхідної для забезпечення національної безпеки України.

Цей орган створили 2004 року. Служба зовнішньої розвідки стала важливим інструментом у боротьбі за захист державних інтересів на міжнародній арені.

До речі, в березні президент України Володимир Зеленський призначив Олега Іващенка головою Служби зовнішньої розвідки. До цього на посаді голови Служби зовнішньої розвідки працював Олександр Литвиненко, який згодом замінив на посаді секретаря Ради національної безпеки й оборони України Олексія Данілова.

Нагадаємо, що в серпні Служба зовнішньої розвідки України попередила громадян про ризики, які пов'язані з поїздками до Білорусі. Українців закликали відмовитися від відвідування цієї країни, оскільки після прибуття громадян України на територію Білорусі їх піддаватимуть фільтраційним заходам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.10.2024 14:54