Фото: Офіс президента

Зеленський провів кадрові зміни в Службі зовнішньої розвідки

У понеділок, 13 травня, президент України Володимир Зеленський звільнив з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Андрія Алексєєнка. 

Про це відомо з указу №319/2024, який опублікований на сайті глави держави.

"Звільнити Андрія Вікторовича Алексєєнка з посади першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України", — йдеться у документі.

Варто зазначити, що обіймав посаду першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки України з 27 листопада 2017 року. Із 16 березня 2019 року до 11 червня 2019 року Алексєєнко тимчасово виконував обов'язки голови Служби зовнішньої розвідки України.

Скріншот з сайту президента України

Указом №320/2024 президент України призначив нового заступника голови Служби зовнішньої розвідки. Ним став Олег Луговський.

"Призначити Олега Васильовича Луговського заступником голови Служби зовнішньої розвідки України", — йдеться в документі.

Скріншот з сайту президента України

Які кадрові зміни відбулися 9 травня 

Верховна Рада України проголосувала за відставку Олександра Кубракова з посади віце-прем'єра з відновлення України, міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. Відомство планують розділити на два міністерства.

Також 9 травня президент Україні Володимир Зеленський призначив Валерія Залужного послом у Великій Британії. Він отримав звільнення з військової служби з правом носіння військової форми.

Президент Володимир Зеленський 9 травня призначив нового командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Ним став Олександр Трепак.

Нагадаємо, 13 травня віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що на найближчому пленарному засіданні Верховна Рада розгляне декілька кадрових питань. Зокрема, може відбутися призначення нових міністрів, у тому числі і тих, які наразі працюють у статусі "виконувачів обов'язки".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.05.2024 18:44