Фото: parlament.ua

Рада найближчим часом може розглянути нові кадрові питання в уряді, — Корнієнко

На найближчому пленарному засіданні Верховна Рада розгляне декілька кадрових питань. Зокрема, може відбутися призначення нових міністрів, у тому числі і тих, які наразі працюють у статусі "виконувачів обов'язки".

Про це заявив віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко в ефірі телемарафону.

"Ми завжди готові до будь-яких кадрових рішень, як ви бачили на прикладі Олександра Кубракова... І розуміючи, що у нас через тиждень знову будуть пленарні дні, то не можна заперечувати, що, можливо, як і призначення будуть тих посад вакантних. В нас кілька виконувачів обов’язків достатньо довго перебувають — це і спорт, і культура, і міністерство ветеранів", — сказав Корнієнко.

За словами політика, рішення про звільнення Кубракова із посади міністра інфраструктури України було пов'язане із тим, що "необхідно утворити нові міністерства, а для цього технічно треба було звільнити його зі старої посади".

"І тепер знову буде повертатися Міністерство розвитку регіонів, громад, територій. Я не знаю як воно буде називатися, уряд ще вирішує. І буде Міністерство інфраструктури, оскільки це було до цього укрупнення яке фракція монобільшості визнала не дуже вдалим та запропонувала повернутися до старого формату", — зазначив Корнієнко.

Він також уточнив, що наразі кандидатур на посади міністрів у майбутніх відомствах немає.

"Я думаю, що це ближче до кінця тижня буде проявлятися. Це монобільшість має пропонувати", — додав Корнієнко.

Які кадрові зміни відбулися 9 травня 

Верховна Рада України проголосувала за відставку Олександра Кубракова з посади віце-прем'єра з відновлення України, міністра розвитку громад, територій та інфраструктури. Відомство планують розділити на два міністерства.

Також 9 травня президент Україні Володимир Зеленський призначив Валерія Залужного послом у Великій Британії. Також він отримав звільнення з військової служби з правом носіння військової форми.

Нагадаємо, 9 травня президент Володимир Зеленський призначив нового командувача Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Ним став Олександр Трепак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.05.2024 15:55