Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Дві години обговорював із Сирським фронт: Зеленський провів засідання Ставки

У понеділок, 30 вересня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки. Глава держави понад дві години обговорював ситуацію на фронті з головнокомандувачем Збройних сил Олександром Сирським.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

Зеленський зазначив, що на Ставці було розглянуто кілька ключових питань, а саме: комплектування бригад, зброя й техніка для наших воїнів, а також закупівля й постачання

"Ще сьогодні окремо обговорили з міністром оборони України Умєровим виконання контрактів і те, як працюють інституції в системі Міністерства оборони. Всі реальні реформаторські кроки мають бути повністю реалізовані", — сказав президент.

За словами Зеленського, у понеділок також детально й дуже тривало говорили з головкомом Олександром Сирським та начальником Генштабу Анатолієм Баргилевичем. 

"Більш ніж дві з половиною години. Доповіді щодо кожного з наших фронтових напрямків, наші можливості подальші та конкретні завдання. Дуже непроста ситуація. Найголовніше — тиснути на Росію всіма засобами, всіма інструментами, щоб якнайшвидше досягти нашої мети — реального й справедливого миру для України, для всіх наших людей", — сказав глава держави.

Український лідер наголосив, що усе, що можна зробити протягом цієї осені, все, чого ми можемо досягти, ми маємо досягти. 

"І це залежить від кожного в команді України. Зараз треба максимально попрацювати перед "Рамштайном", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 30 вересня речник оперативно-тактичного угруповання "Харків" Віталій Саранцев заявив, що у Вовчанську Харківської області залишається напружена ситуація. Українські сили звільнили Агрегатний завод, однак російські окупанти постійно атакують об'єкт, намагаючись повернути його під свій контроль.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.09.2024 20:24