ГПУ направила до суду обвинувальний акт щодо посадовців ДСНС за пожежу на нафтобазі "БРСМ-нафта"

20 ЛИПНЯ 2017 10:00

Генеральна прокуратури України направила до Подільського районного суду м. Києва обвинувальний акт стосовно службових осіб Держслужби України з надзвичайних ситуацій за службову недбалість, яка призвела до пожежі на нафтобазі у Васильківському районі Київської області.

Про повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Колишній начальник управління державного нагляду (контролю) у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту і головний інспектор відділу нормативно-технічної роботи та контролю за системами протипожежного захисту Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області, після проведення перевірки та встановлення фактів порушення вимог пожежної безпеки на нафтобазі не вжили регламентованих заходів щодо повного або часткового зупинення її діяльності. Як результат, це призвело до виникнення 08.06.2015 пожежі за адресою: Київська область, Васильківський район смт Глеваха, вул. Південна, 1, та спричинення збитків державі на загальну суму понад 58 млн грн.

«Дії службових осіб Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області кваліфіковано як службову недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України.», – йдеться на сайті Генеральної прокуратури.

Події, 20.07.2017 10:00