ГПУ оголосила в суді обвинувальний акт у держзраді українському військовому

02 ВЕРЕСНЯ 2017 12:13

Шевченківський районний суд Києва заслухав обвинувальний акт стосовно полковника Збройних сил України (ЗСУ) Івана БЕЗ'ЯЗИКОВА, зокрема йому інкримінують державну зраду та участь у терористичній організації. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на телеканал «112 Україна».

«Прийняв пропозицію начальника угрупування терористичного характеру «розвідувального управління ДНР» щодо вступу на посаду «заступника начальника першого відділу з аналітичної роботи». Виконував злочинні обов'язки щодо збору розвідувальної інформації стосовно пересування сил та засобів українських військових підрозділів, які задіяні у проведенні АТО на сході України», - зачитав акт у залі суду прокурор ГПУ Олег ПЕРЕСАДА.

Без'язиков своєї провини не визнав, на думку його адвокатів, зачитане обвинувачення некоректне і потребує роз'яснень.

«Обвинувальний акт не конкретний. Він не деталізований. Він загального характеру, не містить жодної конкретики. Це значить, що захист позбавлений можливості захищатися. У тому масиві макулатури, який нам дали, - немає жодного доказу, який би стверджував, що полковник Без'язиков - зрадник», - зауважив адвокат Олег ВЕРЕМІЄНКО.

На наступному етапі суд досліджуватиме письмові докази у справі БЕЗ'ЯЗИКОВА. Слухання призначені на 15 вересня.

Повідомляється також, що БЕЗ'ЯЗИКОВ майже 9 місяців утримується під вартою в Лук'янівському СІЗО.

Події, 02.09.2017 12:13