ГПУ повідомила про підозру посадовцям Міноборони за розкрадання майже 70 млн грн

10 СЕРПНЯ 2017 14:20

Головною військовою прокуратурою направлено до суду обвинувальні акти стосовно 5 колишніх і діючих посадовців Міноборони та 2 службових осіб комерційного підприємства, діями яких оборонному відомству заподіяно збитки на суму понад 34 млн грн., передає TrueUA.

Зазначається, що під час слідства загалом допитано більше 100 осіб, вилучено та досліджено понад 3 000 документів, проведено майже 30 ревізій та складних судових експертиз.

«Головною військовою прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах та службової недбалості під час здійснення у 2014-2015 років державних закупівель касок і бронежилетів для потреб Збройних Сил України, що спричинило тяжкі наслідки», – йдеться у повідомлені.

На підставі зібраних доказів 5 колишнім і нинішнім керівникам Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.367 (службова недбалість) та ч.2 ст.425 (недбале ставлення до військової служби) КК України.

Крім того, підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах), учаснику і директору та головному бухгалтеру підприємства-постачальника, які привласнили кошти Міністерства оборони на суму 34,1 млн грн.

Нагадаємо, що вказані особи, всупереч вимогам законодавства про звільнення на період проведення АТО від оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання касок і бронежилетів для потреб Збройних Сил України, підписали ряд договорів постачання таких спецзасобів індивідуального захисту за ціною з ПДВ. На підставі підписаних ними платіжних доручень Міністерство оборони протягом 2014-2015 років незаконно сплатило на рахунок підприємства-постачальника загалом 32,6 млн грн у вигляді податку на додану вартість. 

Події, 10.08.2017 14:20