Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Графіки відключень на неділю: в "Укренерго" повідомили, коли вимикатимуть світло 9 червня

У неділю, 9 червня, на всій території України будуть застосовувати графіки відключення електроенергії. Однак вони діятимуть лише дві години.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

У компанії зазначили, що завтра, 9 червня, всі обленерго будуть застосовувати графіки погодинних відключень для промислових і побутових споживачів з 20:00 до 22:00.

"Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури, які виконують функцію життєзабезпечення населення обмежуватись не буде", — додали в "Укренерго".

Заява "Укренерго"

Джерело: "Укренерго"

Як відомо, сьогодні дещо краща ситуація в енергосистемі України дозволила розпочати відключення електроенергії в суботу, 8 червня, о 18:00, а не о 16:00, як повідомляли раніше.

Після планового ремонту в експлуатацію введено блок однієї з українських АЕС потужністю у 1 000 МВт. Декілька днів тому голова "Укренерго" Володимир Кудрицький розповідав, що додатковий блок на АЕС ненадовго покращить ситуацію в енергосистемі.

Нагадаємо, вчора перший заступник міністра енергетики України Юрій Власенко заявив під час "Години уряду" у Верховній Раді, що в суботу, 8 червня, в Україні введуть новий порядок застосування графіків погодинних відключень. Він працюватиме у тестовому режимі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.06.2024 19:20