Гройсман: фонд енергоефективності розпочав роботу в Україні

02 СІЧНЯ 2018 11:03

В Україні починає роботу Фонд енергоефективності, який стане новим і ефективним інструментом реалізації проектів енергомодернізації держави – як на рівні домогосподарств, так і на рівні юридичних осіб. 

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на повідомлення КМУ.

Коментуючи запуск роботи Фонду, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман відзначав, що це, по суті, є стартом масштабних змін у сфері, передусім, комунального господарства держави.

«Ми будемо нарощувати ресурси для того, аби України стала енергоефективною, люди отримували тепло та затишок у своїх оселях і при цьому платили помірну ціну (за послуги)», - відзначав Глава Уряду.

«Ми виділяємо в цілому 2 млрд грн (на програми енергоефективності), з яких 400 млн грн – це «теплі кредити», а 1,6 млрд грн – це масштабні проекти енергомодернізації, – сказав Володимир Гройсман.

Глава Уряду підкреслив, що всі проекти енергомодернізації будуть реалізовані одночасно із програмами запровадження ефективного споживання ресурсів, а також суттєвого збільшення видобутку власного газу.

За прогнозами Уряду, за 3-5 років роботи Фонду енергоефективності щорічна економія газу за рахунок ефективного використання палива становитиме не менше 1,5 млрд кубометрів, при цьому запуск нових виробництв на основі новітніх технологій дозволить створити додатково близько 75 тис. нових робочих місць.

Політика, 02.01.2018 11:03