Фото: Shutterstock

Грузія заборонила продаж американських авто в Росію

З 1 серпня Грузія запровадила санкції на експорт та реекспорт американських автомобілів до Росії. Обмеження також стосуватимуться авто імпортованих із країн Євросоюзу, із 26 вересня — як це передбачено 11 пакетом санкцій ЄС.

Про це повідомляє "Ехо Кавказу".

Згідно з пакетом санкцій Євросоюзу, затвердженим 23 червня, в Росію заборонено ввозити автомобілі з об'ємом двигуна понад 1900 кубічних сантиметрів, а також усі електричні та гібридні автомобілі. Заборона на експорт та реекспорт авто поширюється також і Білорусь.

Міністр економіки Грузії Леван Давіташвілі висловив сподівання, що реекспорт автомобілів до Росії не припиниться, бо це важливе джерело доходу для країни. За шість місяців 2023 року через Грузію в РФ було продано автомобілів на 53 мільйони доларів. 

Нагадаємо, Європейський Союз та Сполучені штати Америки закликають владу Грузії дотримуватися санкцій проти російської авіаційної галузі. Ці заяви пролунали після запровадження Росією безвізового режиму та скасування заборони на польоти між країнами.

Також радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Росія не зможе використовувати Грузію як майданчик для обходу введених проти неї санкцій. РФ повинна відчувати повну економічну ціну обмежень через агресію проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.08.2023 20:59