Фото: Служби державної безпеки Грузії

Грузія засудила проведення "виборів президента Росії" на окупованих територіях країни

Міністерство закордонних справ Грузії засудило проведення "виборів президента Росії" на окупованих територіях країни та назвало дії країни-агресора "кроком проти суверенітету".

Про це повідомила прес-служба МЗС Грузії.

Грузія засуджує проведення "виборів президента Російської Федерації" на окупованих регіонах країни та незаконне відкриття виборчих дільниць з метою масового залучення місцевого населення.

"Ця дія є кроком проти суверенітету та територіальної цілісності Грузії з боку Російської Федерації, який грубо порушує фундаментальні принципи та норми міжнародного права, повністю ігнорує статут ООН та Гельсінський кінцевий акт", — йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що проведення будь-яких виборів на окупованих територіях є незаконним в умовах окупації. Зокрема, Грузія звертається до міжнародної спільноти з проханням дати належну оцінку та відреагувати на подальші протиправні дії Росії на окупованих регіонах, які спрямовані на порушення суверенітету та територіальної цілісності країни.

До того ж Міністерство закордонних справ Грузії закликає Російську Федерацію "припинити дії проти суверенітету і територіальної цілісності Грузії та виконати свої міжнародні зобов'язання, включаючи угоду про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, укладену за посередництва Європейського Союзу".

Нагадаємо, що після закриття виборчих дільниць на "виборах Путіна" Всеросійський центр вивчення громадської думки оголосив результати свого екзитполу. Згідно з ними Володимир Путін "перемагає" з 87 відсотками голосів.

Згодом російський диктатор Володимир Путін заявив, що його першочерговою метою на посту президента — війна з Україною.

Раніше в російському місті Пєрмь на виборчій дільниці, яку розмістили в будівлі Будинку культури, жінка підірвала петарду. Внаслідок цього вона отримала травми. Після інциденту там провели евакуацію.

Своєю чергою лідери демократичних країн відмовились вітати диктатора Володимира Путіна з так званою "перемогою".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.03.2024 17:22