Фото ілюстративне зі соцмереж

Німеччина не визнає Путіна президентом Росії

Так звані вибори на Росії не були ні вільними, ні справедливими, а результат — наперед зрозумілим. На них панувала атмосфера залякування. Росія зараз є диктатурою та перебуває під авторитарним правлінням Путіна.

Про це на прес-конференції заявила заступниця речника кабміну Німеччини Крістіане Гоффман. Її слова наводить видання Der Spiegel.

Вона наголосила, що Німеччина не вважатиме президентські вибори в Росії легітимними та не вітатиме Путіна з перемогою.

На запитання, як називатиме влада Німеччини російського президента, представник МЗС Себастьян Фішер відповів, що останнім часом відомство використовує одне лише прізвище Путін, без будь-якого офіційного титулу.

Своєю чергою, міністр закордонних справ Анналена Бербок зробила схожі коментарі перед зустріччю в Брюсселі. Вона наголосила, що це голосування було "виборами без виборів".

"Виборчий процес свідчить не лише про негідні дії Путіна проти власного народу, але й проти Статуту ООН", — акцентувала вона.

Нагадаємо, що загалом цивілізований світ розкритикував процес так званих "виборів Путіна" в Росії. Зокрема, ще вчора ввечері в Польщі Міністерство закордонних справ цієї країни заявило, що не вважає президентські "вибори" в Росії законними, вільними та чесними. Їх провели зі значними порушеннями міжнародного права, зокрема, Статуту Організації Об’єднаних Націй.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.03.2024 17:20