Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Кім Чен Ин зрадів перемозі Путіна: як лідери світу відреагували на "вибори" в Росії

У неділю, 17 березня, завершились "президентські вибори" у Російській Федерації. Лідери демократичних країн відмовились вітати диктатора Володимира Путіна з так званою перемогою.

Лише глава Північної Кореї Кім Чен Ин привітав главу Кремля з перемогою на "виборах" РФ.

Реакція світових лідерів на "перемогу" Путіна

Президент України Володимир Зеленський назвав вибори у Росії нелегітимними та подякував країнам Заходу, які дотримуються такої ж позиції.

"Цими днями російський диктатор імітує чергові вибори. Усім у світі зрозуміло, що цей діяч, як відбувалося вже часто в історії, просто захворів на владу та робить усе, щоби правити довічно. Немає такого зла, яке він не скоїть, аби подовжити особисту владу. І немає нікого у світі, хто був би застрахований від цього", — наголосив український президент.

Лідер Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр підкреслив, що не буде вітати Володимира Путіна з перемогою на "президентських виборах".

У Білому домі назвали вибори в Росії "явно ні вільними, ні справедливими". У США нагадали, що диктатор Путін ув'язнив своїх потенційних опонентів, або не допустив їх до виборів.

Генеральний секретар уряду Японії Йосімаса Хаясі відмовився коментувати попередню перемогу Володимира Путіна.

"Наша країна утримується від коментарів щодо виборів, проведених у Росії", — сказав японський посадовець.

Польське міністерство закордонних справ заявило, що президентські вибори в Росії не є законними, демократичними та чесними.

МЗС Польщі

Скріншот з сайту МЗС Польщі

У Чехії також не визнали правомірність голосування на Росії та на ТОТ — вважають його недемократичним та непрозорим.

"Окупація територій порушує незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України відповідно до Статуту ООН та принципів міжнародного права", — наголосили у МЗС країни.

МЗС Чехії

Скріншот з сайту МЗС Чехії

Очільник МЗС Великої Британії Девід Кемерон наголосив, що умови, за яких відбулося голосування, не відповідають законам.

скріншот зі сторінки у соцмрережі Х

Скріншот зі сторінки Девіда Кемерона у соцмережі Х

Глава Європейської ради Шарль Мішель написав саркастичний пост у соцмережі. Він заздалегідь "привітав" російського диктатора Володимира Путіна з перемогою на псевдовиборах, які недавно розпочалися на території Російської Федерації.

"Хотів би привітати Володимира Путіна з переконливою перемогою на виборах, які розпочинаються сьогодні. Без опозиції. Без свободи. Без вибору", — написав європейський політик.

Глава Європейської ради заздалегідь привітав Володимира Путіна з перемогою на виборах

Скріншот з соцмережі X Шарля Мішель

Лідер КНДР Кім Чен Ин привітав Володимира Путіна з перемогою. За інформацією Центрального телеграфного агентства Північної Кореї, вітальну телеграму передасть російській стороні північнокорейський посол.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро опублікував своє привітання в соцмережі X, зокрема написавши: "Обіймаємо весь російський народ та партію "Єдина Росія".

Мадуро

Скріншот зі сторінки Ніколаса Мадуро у соцмережі Х

Нагадаємо, що після закриття виборчих дільниць на "виборах Путіна" Всеросійський центр вивчення громадської думки оголосив результати свого екзитполу. Згідно з ними Володимир Путін "перемагає" з 87 відсотками голосів.

Згодом російський диктатор Володимир Путін заявив, що його першочерговою метою на посту президента — війна з Україною.

Раніше в російському місті Пєрмь на виборчій дільниці, яку розмістили в будівлі Будинку культури, жінка підірвала петарду. Внаслідок цього вона отримала травми. Після інциденту там провели евакуацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.03.2024 11:20