Фото: "РБК-Україна"

Гуменюк назвала причину великих втрат росіян під час "м’ясних штурмів"

Російська армія не має злагодженості у власних підрозділах через щільний графік ротацій. Це зумовлює шалені втрати ворога під час так званих "м’ясних штурмів".

Про це заявила керівниця прес-центру Сил оборони Півдня Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, у більшості випадків окупанти використовуються роти типу "Z", які беруть участь у так званих "м’ясних штурмах". Однак через щільний графік російські військові "не можуть дати собі раду, немає чіткої взаємодії навіть по радіоперехопленнях", зазначила Гуменюк.

"Ми чуємо, як у них взагалі немає злагодженості підрозділів. Дуже велика конкурентність, сперечання щодо власної елітності й зневажливого ставлення до інших підрозділів. Через це відбуваються незлагоджені дії, що призводить до втрат під час штурмових дій", — зауважила речниця.

Також керівниця прес-центру додала, що коли у росіян "досить суттєво припікає і є потреба закріпити якісь позиції на Лівобережжі", то вони намагаються підтягувати туди й елітні десантні підрозділи, й танкові. 

Нагадаємо, днями Наталія Гуменюк пояснила, чому росіяни знизили інтенсивність застосування керованих авіабомб у грудні порівняно із листопадом. На її думку, однією з причин цього є несприятлива погода для пусків такого виду озброєння. Відомо, що росіяни почали активно використовувати на східному напрямку керовані авіабомби у квітні поточного року. Під постійними ударами перебуває правий берег Херсонщини, Чернігівщина та Сумщина. Ці авіабомби літають на десятки кілометрів та завдають не менших руйнувань, ніж ракети.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 28.12.2023 09:54