Фото: "АрміяInform"

Гуменюк розповіла про ситуацію на Півдні та у Криму: де зосереджується ворог

На Півдні та в Криму ситуація залишається досить складною. Російські окупанти продовжують обстрілювати українські міста, намагаючись максимально тримати в напруженості мирне населення як правого берега Дніпра на Херсонщині, так і протилежний берег Дніпро-Бузького лиману з Кінбурнської коси.

Про це повідомила в ефірі телемарафону очільниця об'єднаного прес-центру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк.

Вона зазначила, що росіяни зараз зосереджуються переважно на Херсонському й Бериславському напрямках, де застосовують разом з артилерією й авіацію, продовжують скидати КАБи (керовані авіаційні бомби, — ред.), які завдають суттєвих руйнувань. За минулу бойову добу було обстріляно кілька населених пунктів, двоє цивільних зазнали поранень.

"Півострів все більше перетворюється на острів у логістичному сенсі, тому що ускладнена логістика й уповільнена в часі через те, що залишаються ще шляхи, за якими вона може здійснюватися. Але вона перенавантажена на тих шляхах, тому що військові потреби використовують ті ж самі напрямки, що й цивільні", — додала Гуменюк.

Також вона повідомила, що окупанти намагаються ремонтувати мости.

"І той великий, яким вони так пишалися, і ті поменше, які їм так потрібні. Вони намагаються створювати там бригади, але дуже складно їх знайти. Персонал доводиться зганяти просто під дулами автоматів, тому що люди усвідомлюють — це зона небезпеки. А це означає, що і понтонні переправи як альтернативні там теж не в абсолютній безпеці", — заявила керівниця об'єднаного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь".

Нагадаємо, американські аналітики вважають, що впродовж останніх кількох місяців Сили оборони України досягли тактично значущого прогресу на двох основних напрямках. Зокрема, Збройним силам вдалося просунутися приблизно на 10-12 миль (16-19 кілометрів) уздовж обох основних напрямків наступу, аби вийти до Азовського моря та перервати сполучення між Росією окупованим Кримом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2023 01:27