Хотів "відмазати" підлеглого від тюрми: на хабарі "погорів" заступник голови Одеської ОВА

05 СІЧНЯ 2023 13:13

Правоохоронці викрили в корупції заступника голови Одеської обласної військової адміністрації.

Про це пише TrueUA із посиланням на прес-службу СБУ.

"Посадовець за гроші пропонував керівнику одного зі структурних підрозділів ОВА своє "сприяння" в уникненні кримінальної відповідальності за привласнення державного майна. За 35 тисяч доларів він обіцяв вирішити питання щодо закриття відповідного провадження, де фігурував чиновник. Для цього він нібито планував використати особисті зв’язки у правоохоронних органах України", – повідомили в ОВА.

У межах контролю за вчиненням злочину спецслужба задокументувала факт передачі посадовцю "авансу" в розмірі 27 тисяч доларів. Співробітники СБУ затримали чиновника в адміністративній будівлі облдержадміністрації під час передачі ним отриманих грошей своєму водію.

Під час обшуків за місцями проживання фігуранта та в його автомобілі правоохоронці виявили:

  • понад 45 тис. дол.;
  • понад 21 тис. євро;
  • золоті злитки та монети.

Наразі на розгляді суду перебуває клопотання прокурора щодо накладення арешту на вилучене майно. Затриманому повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: шахрайство та корупція. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, 29 грудня меру Полтави Олександру Мамаю вручили підозру. За даними слідства, Мамай поширив дані, які не розміщувалися у відкритому доступі ні Генеральним штабом ЗСУ, ні Міноборони, ні іншими уповноваженими державними органами.

Політика, 05.01.2023 13:13