Фото ілюстративне. Джерело: BBC

Ховаються за цивільними кораблями: у ЗСУ пояснили, для чого окупантам буферна зона біля Керченської протоки

Рашисти створили в Чорному морі так звану буферну зону біля Керченської протоки. Таким чином вони намагаються сховати свої кораблі.

Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". За її словами, росіяни намагаються ховати свої військові кораблі за цивільними суднами.

"Той самий оглядовий райончик, який вони утворили неподалік Керченської протоки нібито для огляду цивільних суден, є фактично буферною зоною, де вони накопичують цивільні судна, щоби мати таке загородження. Як вони завжди користуються цивільним населенням, так і цивільним судноплавством", — сказала вона.

Також Гуменюк зазначила, що окупанти передислокували до Новоросійська великі десантні кораблі. Туди курсують катери Чорноморського флоту РФ і російської прикордонної служби. На думку речниці, росіяни розуміють, що кримські бухти, зокрема, в Севастополі, "вже не такі затишні".

Гуменюк додала, що станом на ранок у Чорному морі на чергуванні перебуває 9 російських кораблів, в Азовському — один. Серед них ракетоносіїв немає.

Нагадаємо, в серпні стало відомо, що російські окупанти затоплюють пороми, щоби захистити незаконно збудований Керченський міст від руйнування. За даними ГУР, вони планували затопити щонайменше шість поромів із метою створення захисної смуги перед мостом. Між затопленими поромами росіяни встановлювали бонові загородження. Таким чином ворог прагне захистити Керченський міст від ураження.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.09.2023 11:10