ІДІЛ терпить поразку в Сирії та Іраку - МЗС Франції

31 СЕРПНЯ 2017 17:06

Глава МЗС Франції Жан-Ів Ле ДРІАН заявив про те, що «Ісламська держава» терпить поразку в Сирії та Іраку і військова логіка призведе до викорінення цього терористичного угруповання, повідомляє TrueUA з посиланням на газету Le Parisien, якій французький дипломат дав інтерв'ю.  

«ІДІЛ програє. В Іраку ми знаходимося в повоєнній ситуації, навіть якщо бої тривають: відновлення, стабілізація і примирення», — сказав він.  

Ле ДРІАН зазначив, що в Сирії триває війна проти джихадистів і громадянська війна.   

Незабаром, впевнений він, терористи будуть знищені.  

Наступним кроком буде пошук рішення іншого аспекту сирійського кризи — громадянської війни.  

Тому, за словами глави МЗС Франції, необхідно швидко знайти спосіб здійснення інклюзивного політичного переходу. Попередніх умов для цього має бути більше ніж одне і це точно не Башар аль-АСАД, сказав Ле ДРІАН.   

Нагадаємо, збройний конфлікт у Сирії триває з березня 2011 року. В ООН заявляють, що війна в країні забрала життя понад 220 тисяч чоловік. Хоча заступник генсека ООН з гуманітарних питань Стівен О'БРАЄН не виключив, що кількість жертв може значно перевищувати офіційні дані і досягати 500 тис. чоловік.  

Раніше повідомлялося, що іракські урядові війська почали наступ на місто Таль-Афар, який знаходиться під контролем бойовиків терористичної організації «Ісламська держава».   

Ірак також звернувся до міжнародного співтовариства з проханням про допомогу в пошуку та документуванні доказів злочинів, скоєних бойовиками ІДІЛ.

 

Світ, 31.08.2017 17:06