Іракський Курдистан: санкції у відповідь на референдум

22 ВЕРЕСНЯ 2017 11:53

Три головні супротивники курдської незалежності - Ірак, Туреччина і Іран - вирішили об'єднати зусилля, щоб запобігти проведенню референдуму про самовизначення, намічений на 25 вересня, інформує TrueUA з посиланням на France 24  

Глави дипломатій трьох країн планують обговорити введення обмежувальних заходів відносно Іракського Курдистану - про це заявив турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган.   

«Без яких-небудь зволікань, ми детально обговоримо, які санкції мають бути введені. Мені ні до чого розкривати усі деталі зараз, але ми обговоримо їх на засіданнях Ради національної безпеки і кабінету міністрів, коли будуть введені ці санкції і які будуть їх плани і графіки», - розповів президент Туреччини в інтерв'ю журналістам.  

Проти сепаратистських спрямувань північного регіону у складі Іраку виступив і Радбез ООН у своїй заяві, опублікованій в четвер.   

У ній члени Ради Безпеки висловили «стурбованість можливими наслідками референдуму», а саме - загрозою «дестабілізації в регіоні».   

ООН закликала сторони «до діалогу і компромісу», запропонувавши в найближчі три роки укласти угоду між Іракським Курдистаном і центральним урядом Іраку, який би розширив автономію регіону, але за умови, що Ербіль відмовиться від проведення плебісциту.   

Повідомляється, що в суботу курдська делегація має намір відвідати Багдад, щоб обговорити можливі варіанти такої угоди.

 

Світ, 22.09.2017 11:53