Іран підтвердив, що не збирається віддавати бортові самописці зі збитого літака Україні

27 СІЧНЯ 2020 07:09

"Чорні ящики" після падіння під Тегераном українського пасажирського літака Boeing-737 залишаться в Ірані і будуть дешифровані на іранській території. Про це, як повідомило в неділю іранське агентство Tasnim, заявив депутат іранського парламенту Фараджулла Раджабі.

"Бортові самописці українського лайнера, розбило під Тегераном, залишаться в Ірані і будуть розшифровані на іранській території", — зазначив Раджабі. За його словами, "вивченням інформації, що знаходиться у "чорних скриньках", займеться іранське Міністерство доріг та міського розвитку".

"Наша політика полягає в тому, щоб "чорні скриньки" залишилися тут і тут же були розшифровані", — зазначив Раджаби.

Думки різних гілок влади Ірану з приводу розслідування катастрофи українського літака, збитого іранської ракетою схоже, розходяться. Не встигли одні посадові особи запевнити Україну в тому, що інформація бортових самописців буде передана Україні і, як негайно з'явилося спростування цього твердження, а за ним ще одне.

Нагадаємо, Офіс генпрокурора України направив вже два запити до Тегеран з вимогою передати "чорні ящики" Україні. Секретар РНБО Олексій Данилов заявляв, що переговори щодо передачі самописців тривають, а міністр закордонних справ Вадим Пристайко – що Іран попередньо погодився на передачу.

Як повідомляв TrueUA, літак МАУ збитий двома ракетами Тор-М1.

Події, 27.01.2020 07:09