Іран вдарив ракетами по сирійським бойовикам, що влаштували теракт в Ахвазе

01 ЖОВТНЯ 2018 09:45

Елітний корпус «вартових ісламської революції» (КВІР) завдав авіаудару по території Сирії в районі на схід від річки Євфрат, де, за інформацією іранської влади, перебували організатори теракту на військовому параді в Ахвазе.

Нагадаємо, що трагічний інцидент стався вранці 22 вересня, коли жителі міста зібралися на площі заради урочистої церемонії. Четверо бойовиків відкрили вогонь по натовпу, намагаючись дістатися до високопоставлених гостей параду. Стрілянина тривала близько 10 хвилин, після чого терористи були ліквідовані. Жертвами теракту стали 29 осіб, ще понад 60 отримали поранення. Серед постраждалих жінки і діти. Тим часом, відповідальність за те, що трапилося взяли на себе відразу дві терористичні угруповання – «Ісламська держава» «Патріотичний арабський демократичний рух в Ахвазі». Тим часом, в самому Тегерані провину за стрілянину поклали на Сполучені Штати.

За даними агентства Fars, принаймні на одній з балістичних ракет, які випустили в цей понеділок, 1 жовтня, за організаторам теракту, було написано «Смерть Америці» і «Смерть Ізраїлю».

Світ, 01.10.2018 09:45