Іранський синдром

07 ТРАВНЯ 2018 17:33

Зусилля з порятунку угоди з Іраном Європа робить спільні.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News .  

Спочатку в атаку пішов Макрон, потім його підтримала канцлер Німеччини, і після цього - глава зовнішньополітичного відомства Британії.  

У випадку з іранської ядерної угодою французький президент сподівається на краще, але готується до гіршого. З одного боку, він вважає, що, можливо, його аргументи з приводу невиходу США з угоди виявляться в результаті для президента США переконливими, з іншого, він відкрито говорить про те, що якщо договір буде дезавуювано, то потрібно готуватися до війни.   

Правда, він додав, «я не думаю, що Дональд Трамп хоче війни». Про це Еммануель Макрон заявив в інтерв'ю тижневику «Шпігель».  

З боку Ірану напередодні пролунало попередження: президент країни, виступаючи на державному телеканалі, зазначив, що США в разі виходу з угоди здійснять історичну помилку, про яку обов'язково пошкодують.  

Тегеран наполягає на тому, що дослідження, які  ведуться в рамках атомної програми, носять виключно цивільний і мирний характер, і вважає, що якщо Іран дотримується умов договору, то нові можливі переговори не потрібні.  

Угода з Іраном, якою незадоволений Трамп, була укладено три роки тому попередньою адміністрацією США, її суть - поступове зняття санкцій з Тегерана за відмову від військової ядерної програми.

 

Політика, 07.05.2018 17:33