Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

Іспанець змінив стать, щоб не потрапити до в’язниці за насильство над жінками

В іспанському містечку Сильвії засудили чоловіка за образливу поведінку до двох своїх останніх партнерок. Щоб уникнути покарання злочинець зареєструвався як жінка і попросив помилування у суду.

Про це повідомляє іспанське агентство EFE з посиланням на адвокатку Марію Хосе Аточе, яка захищала двох потерпілих від насильства жінок. За її словами, і вона, і її клієнтки дізналися про цей випадок через апеляцію, яку особа подала до суду, щоб уникнути ув'язнення. 

Відомо, що засуджений має дві судимості за гендерне насильство. У липні 2023 року він з'явився в РАГСі і зареєструвався під ім'ям Мілан (його справжнє ім'я Антоніо), стверджуючи, що відчуває себе жінкою, хоча народився чоловіком.

Варто зазначити, що іспанський закон про рівність транссексуалів дозволяє будь-якому іспанцю віком від 16 років подати заяву до реєстру актів цивільного стану для законної зміни їхньої статі, без необхідності подавати медичні чи психологічні звіти або проходити медичний процес для тілесних змін.

Зареєструвавшись як жінка, засуджений подав апеляцію до суду. Тепер адвокатка не може нічого зробити, очікуючи відкриття періоду апеляції.

За її словами, чоловік ніколи не виявляв жодних ознак, що хоче змінити свою стать.

"Навіть у судовому процесі він піддавався двом психіатричним експертизам і ніколи не наводив подібних обставин, окрім того, що під час суду стверджував, що страждає на психопатію, але це не було доведено", — розповідає адвокатка.

Нагадаємо, на початку вересня у Німеччині двох співробітників спецслужб звинуватили у зґвалтуванні колеги. Інцидент трапився на літній вечірці, яка проходила у Бад-Айблінгу, Баварія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 14.09.2023 19:55